join
donate
NTP not using PPS *I am using Kernel :2.6.23rc2 PPS patch: ntp -pps-2.6.23rc2.diff NTP version: ntp-4.2.4P4

I have enabled PPS support as a module.Under this I have selected PPS debugging message,UART serial support.

I am using GPS Receiver TRIMBLE ACE 3 . PPS from GPS receiver is fed to MAX232 and output of MAX232 is fed to DCD pin of serial port.The serial port I have used is ttys3.

The relevant part of my ntp.conf is


enable stats

statsdir /var/log

statics loopstats

logconfig = all server 127.127.8.3 mode 138 prefer iburst fudge 127.127.8.3 refid TSIP flag3 1 flag2 0 time1 0.042

server 127.127.1.0

fudge 127.127.1.0 stratum 10


These are the results after about half an hour:


ntpq -p

remote refid st t when poll reach delay offset jitter xGENERIC(3) .TSIP. 0 1 39 64 377 0.000 -35.67 35.234

LOCAL(0) LOCAL(0) 1 20 64 377 0.000 0.000 0.004


ntptime

ntp_gettime() returns code 0 (OK) time CAC57B62 .7EC56000,SUN, Oct 21 2007 12:56:43.265, (.265534), maximum error 1061671us, estimated error 2us ntp_adjtime() returns code 0 (OK) modes 0x0 (), offset 0.000 us, frequency -0.000 ppm, interval 1 s, maximum error 1121063 us, estimated error 2 us, status 0x1 (PLL), time constant 6, precision 1.000 us, tolerance 512 ppm,


Information for generic driver is coming in log file.But no info regarding PPS is coming in log file.

But if I am runing the ppstest file I can see PPS data.

What could be the possible reason for PPS not being used?

Please feel free to ask if any more details is required...

*

-- MurgiSus - 21 Oct 2007


This topic: Support > HelpWanted > NTPNotUsingPPS
Topic revision: r1 - 2007-10-21 - 09:37:19 - MurgiSus
 
SSL security by CAcert
Get the CAcert Root Certificate
This site is powered by the TWiki collaboration platform
IPv6 Ready
Copyright & 1999-2019 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors. Ideas, requests, problems regarding the site? Send feedback